­

Good tango behavior

  • Stay in your lane.
  • If you can't, go to middle of dance floor.
  • Leave one big step distance to couple in front.
  • Pass couples only from left, not right. (if it's necessary!)
  • Join the flow at a big opening or wait to be let in. 
  • When not dancing stay off the dance floor.
  • Followers, don't embellish big on small space.
  • Doesn't matter who bumbs who. Apologize!
  • DON'T TEACH on the dance floor.
  • Good personal hygiene is expexted!

Good behavior

 

Όταν μαθαίνουμε να οδηγούμε αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που διδασκόμαστε είναι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Μαθαίνουμε να οδηγάμε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, να μένουμε στη λωρίδα μας, να φρενάρουμε αν κάποιος είναι μπροστά μας κ.λ.π. Μαθαίνουμε πόσο εξαιρετικής σημασίας είναι τόσο η ασφάλειά μας όσο και η ασφάλεια των άλλων, στο δρόμο.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ μας μαθαίνουν να κάνουμε επιτόπου στροφή με 100km/ω, ούτε να πιάνουμε από 0-100km σε 5 δευτερόλεπτα ή να περνάμε στην αντίθετη λωρίδα και να κλείνουμε τους άλλους.
Όσο καλοί οδηγοί κι αν είμαστε και όσο ακριβό και "κουλ αυτοκίνητο αν οδηγάμε, το δρόμο τον μοιραζόμαστε με όλους τους άλλους, ο δρόμος δε μας ανήκει.
Το ίδιο ισχύει και στην αίθουσα χορού. Όσο καλός χορευτής και αν είστε και όσο ακριβά κι αν πληρώσατε για να μάθετε τα εντυπωσιακά βήματα που ξέρετε η πίστα δεν είναι μόνο δική σας, αλλά τη μοιράζεστε με τους άλλους.
Μπορεί τα περισσότερα από τα παραπάνω να σας φαίνονται απλά ή «κοινή λογική», αλλά αν δεν τα εφαρμόζετε είναι εύκολο να αποκτήσετε γρήγορα κακές συνήθειες που θα είναι δύσκολο να αποβάλλετε.

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Δεν κάνουμε ποτέ όπισθεν στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου – Ισοδυναμεί με αυτοκτονία!
Ποτέ δε κολλάμε πίσω από το μπροστινό μας. Ακόμα και στο απόλυτο μποτιλιάρισμα, απλώς περιμένουμε τη σειρά μας για να κινηθούμε.
Κινούμαστε μόνο προς την επιτρεπόμενη κατεύθυνση.
Μένουνε στη λωρίδα μας.
Ελέγχουμε την κυκλοφορία γύρω μας.
Δεν παρκάρουμε στη μέση του δρόμου. Προτεραιότητα έχουν τα αυτοκίνητα που κινούνται.
Όταν μπαίνουμε στην εθνική προτεραιότητα έχουν τα αυτοκίνητα που κινούνται ήδη σε αυτή.
Συμβαίνουν και ατυχήματα. Αν όμως μπλέκετε συνεχώς σε ατυχήματα, ίσως να χρειάζεστε μερικά μαθήματα ακόμη!


ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗ MILONGA

Ποτέ δεν κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Μπορεί να μην αποβεί μοιραίο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουμε κάποιον. Αν είναι απολύτως απαραίτητο, βεβαιωθείτε ότι δε βρίσκεται κάποιος πίσω σας (ΝΑΙ, είναι δική σας ευθύνη).
Το ίδιο ισχύει και αν κολλήσετε πάνω στον άλλο. Ναι, φταίτε εσείς. Ζητήστε συγνώμη. Αυτοσχεδιάστε, χρησιμοποιήστε στροφές (giros, molinettes), ή μια απλή προσποίηση, ή μια parada (στάση).
Ακολουθήστε τη γραμμή χορού. Αν βρεθείτε να κινήστε αντίθετα προς τη γραμμή χορού, σταματήστε και γυρίστε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Μείνετε στη δική σας λωρίδα χορού. Αν αλλάζετε λωρίδες υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει η παρτενέρ σας ή να χτυπήσετε κάποιο άλλο ζευγάρι.
Έχετε το νου σας στα ζευγάρια γύρω σας. Μην κοιτάτε το δάπεδο και . ή τα πόδια της παρτενέρ σας. Ακόμα και αν εκτελείτε κάποιο περίπλοκο βήμα, είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια τόσο της παρτενέρ σας όσο και των άλλων ζευγαριών.
Αν θέλετε να κουβεντιάσετε, απομακρυνθείτε από την πίστα. Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, κάντε τον κύκλο της πίστας, μην τη διασχίζετε. Είναι αγένεια προς τους χορευτές που βρίσκονται στην πίστα.
Προτεραιότητα έχουν οι χορευτές που βρίσκονται ήδη στην πίστα. Έχουν ήδη σχηματίσει ronda. Αν πιέσετε για να μπείτε στον κύκλο, θα προκαλέσετε «μποτιλιάρισμα»πίσω σας. Περιμένετε για την κατάλληλη στιγμή για να μπείτε στον κύκλο. Η ιδανική στιγμή γι' αυτό είναι στην αρχή της tanda. Αν θέλετε να μπείτε αργότερα, μια καλή στιγμή για να μπείτε είναι η αρχή ενός καινούριου τραγουδιού.
Γίνονται και συγκρούσεις – είναι αναπόφευκτο. Ζητήστε συγνώμη και βεβαιωθείτε ότι είναι όλοι καλά. Αν τρακάρετε περισσότερες από μια δυο φορές το ίδιο βράδυ, θα πρέπει να μελετήσετε τις ικανότητες πλοήγησής σας και να αλλάξετε το κινητικό σας λεξιλόγιο.


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Παρακαλώ να μη δίνετε μαθήματα επάνω στην πίστα εκτός και εάν σας το ζητήσουν. Αν ο/η παρτενέρ σας ζητήσει τη γνώμη σας, απομακρυνθείτε από την πίστα. Όταν σταματάτε απότομα στην πίστα διασπάτε τη ροή της γραμμής χορού.
Αν δεν καταφέρετε να δώσετε / ακολουθήσετε κάποιο βήμα, μπορείτε να ξαναπροσπαθήσετε δύο ή τρεις φορές ακόμα, και, αν και πάλι δεν τα καταφέρετε, εγκαταλείψτε την προσπάθεια. Ζητήστε από τον /την παρτενέρ σας να το δουλέψετε στην Practica. Η Practica είναι ο κατάλληλος χώρος για να δουλέψετε τα βήματα. Το κείμενο είναι του Ramu Pyreddy Μετάφραση: Βασιλική Ντανταβασίλη.

κάθε Παρασκευή

Milonga La Nochera

Ξεκίνα το ταξίδι σου στο αργεντίνικο τάνγκο εδω!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
lanocheraEveryFriday
La Nochera Tango Rhodes
milonga la nochera ilias katerina
 

 

Τμήματα

­
­

Αρχάριοι

Εισαγωγή στο τάνγκο: Βήματα για νέους χορευτές. Ξεκινήστε το τάνγκο με ευχέρεια και χαρά!

 

­
­

Μεσαίοι

Εξελιχθείτε στο τάνγκο: Βελτιώστε τη ροή και την έκφρασή σας.

 

­
­

Προχωρημένοι

Τάνγκο για προχωρημένους: Εξαιρετική τεχνική και εκφραστικότητα!

 

­
­

Τεχνική Leaders-Followers

Συνδυάστε Τεχνική και Έκφραση: Η τέχνη της κομψότητας και της φινέτσας.

 

­
­

Πρακτική εξάσκηση

Προσαρμοσμένη Εξάσκηση: Ενισχύστε τις δεξιότητές σας με την πρακτική. Βήματα προς την τελειότητα!

 

­
­

Σεμινάρια

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις και σεμινάρια τάνγκο για εμβάθυνση στον κόσμο του αργεντίνικου τάνγκο.

 

Έχεις κάποια ερώτηση; Στείλε μας email !

 

Tango in Rhodes

­

Μακράν η καλύτερη τάγκο σχολή!!! Ο Ηλίας και η Κατερίνα, οι δάσκαλοι μας, με βαθιά γνώση, απόλυτο σεβασμό και αγάπη για το αργεντίνικο τάνγκο διδάσκουν απαράμιλλα τον βασιλιά των χορών και εμπνέουν!! Τιμή μας που τους έχουμε!!!!!

Angel P

 

­

Η Κατερίνα και ο Ηλίας, είναι απλά εξαιρετικοί στη διδασκαλία του τάνγκο. Είναι απίστευτα αναλυτικοί στην επεξήγηση της κάθε λεπτομέρειας και δείχνουν υπομονή και επιμονή μέχρι να γίνει κατανοητή η πληροφορία που θέλουν να μεταδώσουν. Εγώ προσωπικά σαν αρχάρια αισθάνομαι πως χτίζω γερές βάσεις για να εξελίξω το χορό αυτό που τόσο με έχει γοητεύσει, κάθε φορά περιμένω το επόμενο μάθημα με μεγάλη ανυπομονησία. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Απλά συνεχίστε την καλή δουλειά ❤️ 💃.

Vassilik Campan

 

­

Ευχαριστούμε για τα υπέροχα μαθήματα και τις αξέχαστε βραδιές! Ο Ηλίας και η Κατερίνα με πάθος και αγάπη μεταδίδουν τις γνώσεις τους για το αργεντίνικο τάνγκο. Τους αγαπάμε! ❤

Maria Zarafon

 

­